söndag 30 september 2012

Nytt (gammalt) soffbord


Nu har det stått där i en vecka ungefär och vi har vant oss och börjar gilla det mer och mer! Åtminstone passar det mycket bättre än det vi hade tidigare och inte kostade det oss något heller. Bordet med lådan har vi haft tidigare så det sågade vi bara av benen på lite grann och sen sökte vi runt i gamla, skitiga gömmor för att hitta något att kombinera med. Tycker inte alls att det blev så pjåkigt!

Valmaskinen

Härom kvällen satte jag mig ner och fyllde i valmaskinen som finns på Vasabladets webbplats. Och det var som det vill vara med enkäter överlag... svårt att hitta just det svarsalternativ man skulle vilja ge. Men det fanns också möjlighet att skriva kommentarer och motivera sina svar så till en del gjorde jag det då. Sen finns det ju alltid tolkningsmöjligheter i den skrivna texten också så man kan inte vara säker på att läsaren uppfattar det på samma sätt som man själv menade. 
 
Sen tänkte jag som så, att jag kan inte börja överväga varje ord och mening så väldigt mycket, då har jag nog gett mig in på fel spelplan... Jag är den jag är, och det är en rätt spontan, rättfram person som säger som jag tycker, men jag är öppen för diskussion, andras åsikter och är villig att ändra min inställning med annan bakgrundsinformation till hands.
 
Ni kan ju själva gå in och testa att fylla i valmaskinen så får ni samtidigt se om ni hittar en lämplig kandidat i er hemkommun.

torsdag 27 september 2012

Nya revir

 
När katten åker till dagis intar råttan nya jaktmarker!

onsdag 26 september 2012

Politiska prioriteringar

Ikväll har jag varit på träff med alla Sfp-kandidater i Korsnäs. Vi blev fotograferade, drack kaffe och arbetade också på ett valprogram specifikt för Sfp i Korsnäs. Bilderna och programmet får den nyfikna ta del av i nästa KorsnäsNytt som kommer ut inom snart.
 
Om någon är intresserad av specifikt mina åsikter och prioriteringsområden så kan ni hoppa på den här länken, http://sofiamitts-bjorkblom.sfpval.fi/ , så ser ni lite vad jag vill jobba för om jag får möjlighet att sitta i kommunens beslutande församling. 

söndag 23 september 2012

Mönster på golvet


Kelimmattan har hittat hem! Den är ännu finare i verkligheten än den var på bilderna. Den är stor, varm och alldeles underbar. Men det gamla av syster ärvda soffbordet gjorde sig inte alls ovanpå nya mattan så det får helt enkelt flytta ut nu då. Så idag har jag grubblat och filat på en annan lösning, gubben min har snickrat lite också. Resultatet får ni se en annan gång. 

lördag 22 september 2012

Wine tasting

Riesling, Gewurztraminer, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Sauvignon Blanc. Allt på en och samma kväll! Det var verkligt roligt att jämföra färg, doft och smak. Min favorit blev nog Cabernet Sauvignonen från Argentina... mmm ett rött vin i min smak. Förrutom att dricka vin, äta ost och kex så blev det många livliga diskussioner också. Spökhistorier och barnatro och mycket mera! Tror att alla skyndade hem med raska steg längs mörka vägar kantade av gamla hus... huhuhuu!

onsdag 19 september 2012

Acceptera faktum

Efter graviditet nummer 1 fanns en viss förhoppning om att kroppen (och då särskilt midjan) skulle återfå sin ursprungliga form. Därför har garderoben varit ganska proppfull de senaste tre åren med kläder i varierande storlekar, allt från 32/34 upp till 40/42. Mestadels har varit sådant som jag bara plockat fram och tillbaka och konstaterat att jaa, det kan hända jag får det på mig, men sen skulle jag både se ut och känna mig som en stoppad korv.
 
Nu har graviditet nummer 2 passerat och därtill 8 månader så nu är det väl bara att acceptera faktum då. Jag blir inte den jag var innan igen. Jag kan inte klämma in varken låren eller magen i ett par jeans med midjemåttet 27/28 igen. Inte heller är det läge att bära toppar eller blusar i storlek xs/s längre när magen tittar fram i nedre kant och brösten tränger upp i övre kant. Okej, I get it!
 
Nu har jag rensat i garderoben inför loppiset som vi ordnar i Harrström 11-14 oktober. Så om du är sugen på lite nygamla, billiga byxor i storlek 34/36 så kom och shoppa då! Det var inte mycket som fick flytta in skåpet igen, några leggings, mjukisbyxor och ett par av märket mama. Det betyder att lite shopping till mig själv inte vore helt fel heller just nu!
 

måndag 17 september 2012

Ute härjar stormen...

 
men vad gör det?
En soffa, en pappa, en famn, en syster och en bror.


söndag 16 september 2012

I afton: zbh & sfp

Inledde kvällen med ett mysigt inredningsparty, trevliga kvinnor, gott till kaffet och så väntar jag hem denna fina skapelse nu då så småningom. Den rostiga lyktan skall snart flytta in hos oss och ge ett vackert sken dessa mörka höstkvällar. Jag visste redan i våras när Petra för första gången visade katalogen Zelected by House för mig att det här var min favorit och nu när mörkret faller så känns den ju bara ännu mer rätt. Och det är ingen liten julgransboll som man kanske kan tro... med sina 37 centimeter i höjd och 24 centimeter i diameter är det en rätt rejäl lykta som är på kommande.

Lånad från zbh.se
 
Kommunalvalet närmar sig med stormsteg och jag kandiderar för sfp. Varför gör jag det då kan man kanske undra? Tjaa, för mig är politik inte nödvändigtvis något högt flygande blahablaha, utan det är det som händer och sker i vår vardag. Samhällsfrågor har alltid intresserat mig och jämställdhet har alltid varit viktigt för mig. Nu känns det som att jag är redo att arbeta i kommunen för sådant som jag och andra med mig tycker är viktigt för allas vår gemensamma framtid. Ännu finns möjlighet för någon som känner likadant att ställa upp och komma med! Tillsammans är man alltid starkare!

Monopol på barnskor?

I torsdags försökte jag mig på att titta runt efter lite nya skor till Wilmer. Han skulle behöva ett par höstkängor, nya vinterstövlar och kanske också skor för inomhusgymppan. Nåjaa, jag besökte de stora kedjorna som Citymarket, Prisma och Anttila, K-kenkä och ansträngde mig till och med och åkte ut till Skoextra i Smedsby, men hem åkte jag utan skor. Det fanns nog skor, jovisst... men då det nästan verkar som att det är ett märke som har monopol på tillverkningen av barnskor. "Viking" i långa rader fanns det i alla av de besökta butikerna, men nästan inga andra alternativ. Visst har vi också haft några par Viking här i vårt hus och varit nöjda med dem, men jag blev/är bara så irriterad över det faktum att inga alternativ erbjuds och att prislappen ligger i klassen 60-80 euro.
 
Nu har jag klickat hem 3 par skor från zalando.fi för under 100-lappen för där fanns faktiskt många olika modeller och prisklasser att välja mellan. Bara att hålla tummarna att skorna passar på de tilltänkta fötterna och kvaliteten är någålunda i varje fall.
 
 

torsdag 13 september 2012

Dagens program

Jag och Tilde skall åka in till sjukhuset på kontroll, så att hon växer som hon ska. Vilket jag nog tror att hon gör. Det är för att hennes födelsevikt var under 2600gr som hon har denna uppföljning vid barnpolikliniken.
 
Sen skall vi strosa runt lite i butiker och handla sådana flärdfyllda saker som blöjor, mjölkersättning, diskmaskinstabletter, wc-papper och det mest flärdfyllda då kanske, en förpackning hårfärg till mig själv. Känner att höstens ankomst uppmanar till lite mer mörkröda nyanser i kalufsen också.
 
Om vi hinner skall vi också slå oss ner på ett café.

måndag 10 september 2012

söndag 9 september 2012

Med tanke på lador

Där ån slingrar mellan bruten jord,
har svett runnit av muskulösa fäder.
Där mitt i bondens jord,
står haltande lador och påminner.
Påminner om förfäders arv till oss.
En sensommardag, axens ljusa vimmel svajar.
Döljer och gömmer ladans mörka öppning.

Ingen vet, vad som just förflyter eller är förflutet.

Fjärde taket på vår gård

 
Jag har alltid tyckt att gamla lador är så vackra med deras grånande stockar som är slitna av många års väder och vind. Ända sedan vi flyttade in i vårt hus på denna gård har jag sett framför mig en rad med lador där i skogskanten. Och de är ju inte bara vackra utan erbjuder ju också en hel del förvaring för allt som vi tycks samla på oss under åren som egnahemshusägare. Det här är den första i den fantiserade raden och den kommer att fyllas med ved inför vinterns kyliga dagar. Sen vill jag ha en där vi skall bevara terassmöblemanget och säsongsleksakerna och så vill jag ha en där mannen skall förvara sina fiskeredskap (lådor och tunnor med nät).
 
Men det kan nog hända att det stannar vid den här första också. Och den blir så fin här, den 100-åriga ladan som återuppbyggs på vår gård och fortsätter att tjäna oss i många år ännu!

fredag 7 september 2012

Puffar

Närpes vuxeninstitut har som vana att erbjuda många intressanta föreläsningar i sin kurskatalog både höstar och vårar. Nu i höst var det en föreläsning som särskilt lockade mig och gjorde att jag anmälde mig på studs. Petra Krantz-Lindgren, En annan du i min blogglista, kommer till Närpes onsdag 3.10 och där skall hon föreläsa om "Barn - självkänsla, konflikthantering och kommunikation". Du har kanske också hört henne i RadioVegas Familjeliv på lördagsmorgnarna. En sak är säker, som förälder blir man aldrig fullärd, så kom med på denna föreläsning och få nya insikter och tankar kring hur vi bemöter våra barn, de käraste vi har. Sista anmälningsdagen är 17.9!

torsdag 6 september 2012

På vårt vardagsrumsgolv just nu


Vet ni vad?! Det händer någon gång varje dag nu att dessa båda typer faktiskt nästan leker med varandra. Det kan pågå några minuter och jag blir ärligt sagt riktigt till mig när jag i smyg tittar på dem för att inte på något sätt dra uppmärksamheten från leken och varandra. Och det slutar inte ens med gråt varje gång. För visst är det lite svårt för storebror att vara tillräckligt varsam, dela med sig broderligt och inte låta kramarna bli till brottningsmatcher. Men systern i sällskapet är redan en rätt tålig dam som inte piper till för varje knuff och buff, men sen kan hon nog sätta igång sirenen rejält om han tar något av henne eller går därifrån när hon inte vill att han skall lämna henne.
 
Små, korta stunder av lek, gemenskap och ögon som lyser för varandra!
 
 

onsdag 5 september 2012

Beslutssvårigheter

 
Lite kelimmönster á la 1948 som min momma Agda har vävt. Det är en av de viktigare släktklenoderna i vårt hem som hänger på hedersplats i vardagsrummet. Nu är jag enormt sugen på att beställa en kelimmatta 2012 style från Ellos också, speciellt efter att 50% rabattsedeln slank ner i postlådan igår. Men vilken skall jag välja?
 
ellos.fi
 

tisdag 4 september 2012

måndag 3 september 2012

Vad skall vi äta idag?

Jag skall snart köra igång med veckomeny och veckohandla i enlighet med menyn, alltså snart skall jag börja med det! Inom tidsbegreppet snart finns många tolkningsmöjligheter.
 
Jag är ingen kock av stora mått och inte särskilt intresserad av matlagning överhuvudtaget. Det handlar mest om att få något på bordet som mättar i magen. Men visst tycker jag om god mat, allra godast är den när någon annan lagat den förståss. Tyvärr har inte familjen ekonomin i skick så att den skulle hålla oss med någon privat masterchef, så i huvudsak dagligen är det jag som dras med frågan och grubberiet över "Vad skall vi äta idag?".
 
Nåjaa, idag blir det kycklingstrimlor i mustapekkasås med jasminris. 

söndag 2 september 2012

Och en dålig magkänsla

Det är som att jag går runt och väntar på världens undergång eller något annat katastrofalt. Jag har haft den här molande oron ett par dagar nu. Inte hela tiden, men den återkommer så fort jag försöker slappna av och ta det lugnt. Ett par incidenter, som sprucken överläpp och regntunga skyar, känns bara som varningsklockor inför vad som komma skall... Alltså fyy fasiken, låt åskvädret braka loss nu då eller så får det här obehaget flyga sin kos och lämna mig ifred.