onsdag 29 maj 2013

Värmeböljan fortsätter

 
Barnen premiärbadade för året igår. Och jag tror nästan att vi inte upplevde en enda lika varm kväll på stranden senaste år som igår. Hoppas hoppas det håller i sig!


måndag 27 maj 2013

Små söta saker i maj


Och idag föddes en bedårande liten pojke av min bästa vän. Jag längtar efter att få snusa på honom och känna lukten av alldeles nyfödd bebis, smeka den lilla kinden och pussa hans små händer och fötter, lära känna honom och se honom växa upp. Livet är ett stort mirakel och varje liten bebis en del av det.  

söndag 26 maj 2013

Orientera mera

Den kännspaka orienteringsskärmen i
orange och vitt visade oss vägen ut i skogen.

Och där fanns ju allt man kunde tänkas behöva.
 
Barnen trivdes bland kottar, kvistar och mossa.
Solen sken och myggorna var ganska få.
Ibland krävs inte mer sysselsättning än en matsäck att mumsa på
 och pinnar att tälja och leka med.

Sen började vi vänta på och kika efter pappa.
När skall han komma och varifrån kommer han?

Och så kom han! Vi hejade och han såg trött, men glad ut.
 
I mål kom förrutom Michael också många andra.
Allt ifrån barn i 10-års åldern till farbror i 85-årsklassen.

lördag 25 maj 2013

(O)delade fritidsintressen

Imorse startade jag hemifrån strax efter åtta för att denna soliga, lediga lördag hänga med andra Sfp:are från hela Österbotten. Dagens heta potatis var nog i det stora hela reformerna som skall ändra strukturerna gällande kommunerna och social- och hälsovårdstjänsternas arrangerande. Jag tycker dagen var givande och intressant. Med mer fakta, fler infallsvinklar och olika åsikter i huvudet så vet jag inte om det blir klarare hur man skall tänka, men helheten blir i varje fall större och viktigare att ta i beaktande. Dagens största spontana applåd fick tidigare minister Ole Norrback, en man som delade mycket visdom och sanningens ord på några korta talturer. Så sånt, intresserar mig.
 
Imorgon tänker jag och barnen följa med mannen till Kauhajoki-skogarna på orienteringstävling. Man kan kanske säga, var och en med sitt! Och så är båda glada och nöjda.

måndag 20 maj 2013

Älskade unge

 
Stort grattis på din 4-årsdag Wilmer!
Och tack för årets tårtutmaning, du är en verklig sporre för min tårtliga utveckling.

söndag 19 maj 2013

17-19 maj

Varmt långt in i kvällen och samma värme har varit på plats redan från morgonen. Vi har helt kunnat ignorera ytterkläder, mössor och vantar. Istället har vi fått söka fram sommarsandaler och solhattar. Jag har låtit kroppen suga i sig, därav årets första bränna och det känns bara varmt och skönt och jag är glad. Tror att barnen är lika glada också, men om det beror på temperaturen eller studsmattan som flyttat hem till vår gård låter jag var osagt.

Sol, värme och studs i massor. Hav, villa och fiske. Doften av nyklippt gräs och sand mellan tårna. Och vi är bara i mitten av maj!

 

torsdag 16 maj 2013

Lövsprickartid

Har inte orkat, velat eller vetat vad jag skall blogga om nu på en tid. Men här skall ni i varje fall få lite bilder från kvällens utfärd till ett av världens bästa hörn, Södra Björkön. Spännande fågelliv, knoppar som brister ut i grönska, trädkramarövningar och ett och annat "plums".
 



 

torsdag 9 maj 2013

I ugnen

 
Att det skall vara enkelt och lätt är ju min filosofi gällande matlagning.
Här har ni dagens middag på gång.
 
Kotletter eller ytterfilebiffar
4 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
3-4 msk soja
1-2 tsk sambal oelek
 
Lägg köttet i ugnsform där det nästan helt täcker botten. Blanda samman grädden med sojan och sambal oeleken. Häll över köttskivorna och in i ugnen på 175 gr i 1 1/2 timme.
Alltså det sköter sig själv.
 
Serveras med potatis eller ris och en sallad!
Väldigt mört och smakfullt kött blir det.


tisdag 7 maj 2013

Varmare

Idag har vinden inte varit iskall utan snarare ljum. Det var varmt i bilen när jag öppnade dörren och skulle åka från jobbet. Ikväll klarade vi oss utan vantar när vi räfsade och lekte på gården. Terassen betjänade oss väl när vännerna kom på saft och kex i kvällssolen.

söndag 5 maj 2013

De bästa av dagar

Isen gick för ungefär en vecka sedan och igår blev det premiärtur med båten och utflykt till villan. Vi är cirka en vecka senare ut än ifjol. Mellan kl.10-20 andades vi in frisk sjöluft,  fick saltstänk i ögonen och vindpiskade, soldränkta ansikten. Det blev en titt i bäcken på några hoppande gäddor, men ingen lyckades vi fånga i håven. Vi fiskade med näten och belönades med både sik, abborre och några strömmingar. På upptäcktsfärden både balanserade och hoppade vi mellan stenar och grynnor. Och vet ni vilka barn som är de allra nöjdaste och tröttaste? Joo mina, efter en dylik dag till havs.



 

fredag 3 maj 2013

Gästbloggar

Eftersom det är lite dött på den här bloggen så kan du fast titta in här istället! www.harrstromuf.blogspot.com