tisdag 25 juni 2013

Avspark för semestern

Jag skrev in autosvaret på jobbmejlen idag kl. 15.50, loggade ut och downshiftade till semesterläge på en gång. Varmt och soligt har det varit idag och stranden lockade oss ner dit ikväll. Jag simmade och vattnet var ljumt. Ungarna stortrivs vid vattnet med kompisar, fiskehåv, hinkar och spadar. Inga problem att spendera några timmar per kväll där inte. Nu skall vi ta dagarna lite mer som de kommer och göra det som faller oss in. För att göra det hela ännu bättre så har jag ju "mina" stora pojkar här också och barnen är även de förtjusta i kusinernas närvaro. Ganska skön feelis just nu alltså!

lördag 22 juni 2013

Midsommarnatten




 
Det var mycket vackrare än man kunnat eller vågat tro. Det var varmare än på länge. Det var knappt några myggor alls. Maten, drycken och sällskapet skulle ha gjort det bra oberoende allt det övriga. Vi vandrade hemåt genom byn i natten med varsin barnvagn framför oss med sött sovande midsommarbarn. Natten var lugn och varm, byn tyst nästintill någon skränande mås som satt på hustaken. Aftonrodnaden låg i väster och speglade sig i havet, inte många timmar senare rodnade himlen i öster och natten hann aldrig bli mörk.

torsdag 20 juni 2013

Midsommar på gång


Vet ni vad? Det klarnar upp i väster! Man kan börja ana en blå himmel och solens ljus som sänker sig ner i havet efter en dag med regn och regn och åter regn. Men visst har det väl alltid varit så att efter regn kommer sol igen. Och imorgon är det midsommarafton, låt komma bara!
 
Har städat lite yttepytte lite och bytt till lite skirare och somrigare gardiner idag. Jag saknar de väldoftande och redan utblommade syrenkvistarna och liljekonvaljbuketten som brukar höra midsommarn till. I barndomshemmet där mamma skötte midsommarstädningen med perfektion och bravur så placerade hon alltid in en vas med någon av dessa underbara i ens rum när det var klart. Kan ändå känna doften och känslan, men får nöja mig med lupinerna på bordet.
 
Skall kasta mig i soffan nu efter att ha förberett en räktårta att ta med till härliga vänner imorgon. Tror jag startar upp helgen med en Somersby framför en svensk komedi vid namn "Äntligen Midsommar" med tonårsidolen och kärleken Luke Perry i en av huvudrollerna.
 

måndag 10 juni 2013

Summer mode on

Dåligt med uppdatering på den här bloggen nuförtiden. Sommar, sol och ljusa kvällar gör att datatiden inte känns särskilt högt prioriterad just nu. Och huvudet orkar inte heller riktigt med att formulera några mer avancerade tankeprocesser som skulle kunna resultera i något slags åsiktsinlägg. Jobbar ännu någon vecka 50% innan vi går inför semester 100% :). Men den här sommaren har börjat bäst, bäst, bäst väderleksmässigt och nu håller jag alla tummar och tår jag har för att det skall hålla i sig.
 


lördag 1 juni 2013

Kvällens utflyktsmål

 





 
Något skall man ju göra en dag när vädret är tristare också. Ikväll satte vi oss i bilen och styrde mot Bergö. Barnen var exalterade redan på vägen dit på grund av vetskapen att vi skulle köra färja. Och Bergö bjöd ju på så mycket mer också, där fanns fårflockar nästan överallt längs med vägen och vi var nyfikna på dem, men också de på oss. Nere vid simstranden klättrade och kissade vi (på en toalett). Myggen var aggressiva så det blev inte så lång stund utanför bilen. Vi avslutade med kvällsmål på "Skäribaren". Goda hamburgare och trevlig stämning, barnen till och med rockade loss på golvet till några Bon Jovi låtar. Rekommenderar alla att ta en tur till Bergö någon gång ibland, det är en verkligt fin ö.