söndag 29 september 2013

Ett lekparksbesök



 

 
 


Även när löven faller föds något nytt

Jihuu, utveckling är så mycket roligare än avveckling! Tillsammans med ett gäng andra positiva och kreativa bybor smed jag igår planer för framtiden. Inne i mitt huvud och bakom mina ögonlock vilar nu en hel hop med bilder, visioner och planer om hur det kunde se ut. Mycket nytt, bevara av de gamla och många användningsmöjligheter håller på att öppna sig. 


tisdag 24 september 2013

Kvällspromenaden

Jag inbillade mig att jag och barnen skulle ta en trevlig höstpromenad i den begynnande kylan, friska vindarna och virvlande gula löven. En promenad blev det, men inte särskilt idyllisk. Den yngre skrek nästan från början till slut. Hon ville inte ha vantar, hon ville inte ha mössa, hon ville inte sitta i kärran, hon ville inte gå själv och inte ville hon att jag skulle bära henne heller. Att ta ett varv runt byn på det här sättet är på inget vis rogivande. Stegen blir rappare, rösten blir gällare och nyporna blir hårdare för varje minut... Tur att den äldre faktiskt går att resonera med lite grann i varje fall och förhoppningsvis kommer vi dit med den lilla, envisa rödhättan också om något år.

fredag 20 september 2013

Thank god it's friday, or what?

Vaknade till imorse och kände genast av en obehaglig stelhet i nacken och en irriterande molande huvudvärk... Fyy vali, idag var det ju meningen att vi skulle ha en skön fredag hemma tillsammans. Nåjaa tre kaffekoppar senare och huvudvärkstablett så känns det väl nu lite bättre.
Pysslar på lite här hemma nu på förmiddagen för att sen åka och handla inför morgonkvällens trevligheter i båthuset. Skall bli roligt att mysa i höstmörkret nere vid havet tillsammans. Så sjuk tänker jag absolut inte bli, så he så! 
 

tisdag 17 september 2013

En kväll på dagis

Ett lätt duggregn kom där precis vid kvart i sex när vi var på väg till dagis på utekväll för barn och föräldrar. Men det gjorde nu precis ingenting. Med ett förväntansfullt barn som såg fram emot en kväll tillsammans med mamma och pappa på dagis utan lillasyster kändes det ändå absolut som det vi skulle göra ikväll. Med trevliga lekstationer som gjorde att jag fick upp flåset rejält och hembakta semlor till kaffet tillsammans med många andra glada barn och föräldrar blev det en skojig kväll ute på fotbollsplan bakom dagiset, trots regndropparna. Det var helt klart en uppskattad kväll av både Wilmer och oss föräldrar, tack till dagispersonalen!

söndag 15 september 2013

En ny vecka på kommande

Det fanns stunder senaste vecka när jag tvivlade. Det var som att dagarna och kvällarna inte räckte till och inte jag heller. Vad har jag gett mig in i? Jobbet, kommunalpolitik, familjen? Jaa, hela köret kändes stundvis lite väl utmanande och krävande. När jag inte riktigt hinner slutföra som jag vill, när jag inte förstår varför inte alla tänker som jag och när barnen flippar ut totalt vid hemkomst efter en dag på dagis/momma så kan man lätt börja undra vad man riktigt håller på med.

Men nu har vi iallafall haft en skön helg hemma tillsammans allihop, mycket frisk luft i lungorna och solstrålar i ansiktet. Med lite mer ordning här hemma, lite färdigkokt mat i kylskåpet, ett långt telefonsamtal med syster i själen och utvilade kroppar och knoppar tar vi oss an en ny vecka. Den här veckan innehåller för min del tre arbetsdagar, inga möten, utekväll på dagis och en trevlig fest att se fram emot på lördag. Ser ut att bli en bra vecka det här!

Ruskavandring här hemma

Först och främst tack till Eva som tipsade och inspirerade oss att utforska vandringsleden och Risnästräsket. Solen sken hela dagen igår och efter att vi handlat ägg, potatis och grönsaker på mat- och skördemarknaden i Korsnäs så beslöt vi oss för att åka på utflykt. Efter en halvtimmes bilresa parkerade vi bilen och satte fart in i skogen, stigen var väl upptrampad så även den ännu inte två-åriga tösen kunde bra ta sig fram över stenar och rötter. Visst tog hon skjuts på pappas axlar någon gång ibland också, men mest gick hon nog själv. Det fanns vilobänkar utplacerde längs den ca 1 kilometer långa skogsvandringen fram till träsket och det fanns en och annan bro och spång att balansera på. Sen öppnade det sig mellan träden och vi var framme vid målet, ett blått vatten mitt ute i skogen med fin grillkåta och toalett. Där vandrade vi lite till, eldade brasa, och betraktade naturlivet och åt vår medhavda matsäck. Absolut Lapplandskänsla!
 



lördag 7 september 2013

September

Värmen hänger verkligen kvar ännu! Imorse när vi steg upp vid nio-tiden visade det sig redan vara 17 grader varmt ute i solen. Lunchen intogs på terassen idag och visst känns det att det är höst i luften när vinden drar i träden och löven och barren dalar titt som tätt, men vilken vacker höst! Jag har nog alltid tyckt om hösten, den är liksom mina färgers årstid. Hög frisk luft, hav som stormar och stänker och gulnande, rödnande träd. När man får börja tända mysig belysning i fönstren, levande ljus på bordet och krypa ner i soffan med filten uppdragen över sig gör det mig ingenting att vädret växlar därute.