tisdag 27 maj 2014

Sommarens skötebarn

 
Lilleskutt och Minihopp flyttade hit för ungefär en vecka sedan. Första dagarna var de riktigt blyga och reserverade, men redan nu är de mer vana med oss och kommer fram och inväntar servering när vi kommer fram till buren. De äter väldigt mycket tycker jag, allt man sätter in försvinner inom några timmar och då är de ju ändå rätt små ännu. Än så länge är barnen rätt intresserade och måna om att kaninerna ska få mat flera gånger om dagen, så det är väl bara att hoppas att det håller i sig.

söndag 25 maj 2014

Byn blev grön och slog ut i blom




Och dessutom doftar det underbart på cykelturen genom byn av alla häggblomster!

lördag 24 maj 2014

Rösta, rösta, rösta!

Om du inte hör till dem som förhandsröstat så uppmanar jag dig att imorgon uppsöka vallokalen och delta i EU-parlamentsvalet! Det är viktigt, viktigt! Väldigt mycket av vad som händer här i Finland, i Österbotten och till och med i din stad eller lilla by har att göra med de beslut som fattas i parlamentet. Därför är det av största betydelse att vi har någon där som förstår sig på Finland, Österbotten och landsbygdens specifika behov och styrkor. Bland SFP:s kandidater hittar du nog flera som besitter just dessa kunskaper så iväg till ditt eget röstningsställe och sätt din röst på någon av kandidaterna 172-191! Låt inte den underbara sommarvärmen som hittat hit hindra dig, utan ta en liten snabb röstpaus så kan du sen med en känsla av uppfylld medborgerlig rättighet fortsätta njuta av vårt vackra land i EU!

torsdag 22 maj 2014

Fem år av gränslös, villkorslös kärlek

 
Vi har firat Wilmers fem-årsdag här i veckan och fortsätter ännu imorgon. En pratglad, uppmärksam, aktiv pojke som redan lärt oss så mycket om vad livet och kärlek handlar om, som vi nog inte visste innan vi träffade dig. Du är den med ett känsloregister som gör rejäla svängningar på nolltid, den som alltid vill vara mitt där det händer, den som gärna underhåller och skojar till det. Underbar och älskad!
 
Födelsedagen har du väntat på jättelänge, planerat och skrivit listor och lappar. Önskan om en vampyrfest med mörker och marschaller var lite svår att uppfylla så här i slutet av maj så efter en del diskussioner accepterades också Angry Birds som tema. Den här gången blev rädslan att misslyckas med tårtmakeriet för mig för stor så istället fick tipset om Andreas Knips hembageris goda tårtor rädda sonens specifika tårtönskemål. Och den Bomben, den var riktigt, riktigt god!


söndag 18 maj 2014

I en kokande gryta

 

 
Vi följde med pappa på tävling idag. Vi landade någonstans i skogen mellan Nykarleby och Jakobstad i ett grustag. Det var soligt, varmt och dammigt. Ungarna kastade stenar, jagade varandra, åt och drack. Jag solade mina armar och gjorde mitt bästa för att sära på dem och medla i slagsmålen. Mannen startade, orienterade och kom i mål. Sen for vi hem.


lördag 17 maj 2014

I vårt rätta element



 
Vinden blev hårdare än vi trodde, men solen och de några graderna varmare som dagen erbjöd lockade ut oss till havs. Det gungade och guppade rejält, men enligt Wilmer så klarar man det bra ändå med lite tur och en skicklig pappa som kapten. Så bra gick det för oss! Vi blev både saltstänkta, havsvattendränkta och vindbitna under dagen. Men vad gör det när jag känner in i själen att jag blir lugn, mer tillfreds och en aning snällare bara av att andas just här på denna plats på jorden några timmar. Där land möter hav och hav möter himmel.

onsdag 14 maj 2014

Ännu en dag, men en alldeles egen dag

En dag bland många andra, men ändå en alldeles egen dag som aldrig kommer i repris. Jag vaknade vid sex-snåret av sonens trippande steg och av att han därefter kravlade sig upp mittemellan oss i dubbelsängen. 

Jobbade i Närpes idag på den plats som efter semestern blir min nya placeringsort, arbetsplats och gemenskap. Det är en ny miljö fylld med ungdomar och nya kollegor att lära känna. Men det känns ändå ganska bra. Människorna är trevliga, välkomnande och kaffebordsdiskussionerna livliga.

Ikväll har vi varit på terrängcup med barnen till Waterloo. Församlingen var där och sålde grillkorv, kaffe och bullar till förmån för insamlingen Gemensamt ansvar, så dessutom blev det ett passligt kvällsmål därute i det fria i sällskap av många andra barnfamiljer. Och joo, vi fick syn på en livslevande fladdermus i utedasset! Jag tror nästan det är första gången i mitt 32-åriga liv som jag på så nära håll sett en fladdermus.

Idag har också förhandsröstningen i EU-parlamentsvalet inletts, alla till röstning nu eller allra senast söndagen 25 maj! Min röst går till Svenska folkpartiet och kandidatnummer 182, Wivan Nygård-Fagerudd.  

Jag har samtalat en timme eller lite mer med syster och grabbarna ikväll och samtidigt som saknaden känns mer då så är det även skönt att få dela tankar om vardag och livet med mina närmsta. Och snart  har vi sommar och det betyder att vi får vara tillsammans några veckor.  

Nu sitter jag i soffan och lutar mig bakåt. Barnen sover så djupt att deras andetag når mig ända hit. Havet och fisket drog mannen till sjöss. Ensam, egentid, hemma, en stund, en kväll.

lördag 10 maj 2014

Äntligen ledig lördag

Veckan började rätt lågt och så fortsatte det mest också. Var tröttare, tråkigare och kinkigare än vanligt. En lätt huvudvärk, stunder av feberfrossa och fortfarande irriterad hals resulterade i antibiotikakur nummer två på raken efter nummer ett. Anginan ger inte med sig i första taget. Detta till trots jobbade jag mer än vanligt och kunde sätta punkt för veckan först sent igårkväll.
 
Återhämtar mig idag... bara lugnt, skönt och trevliga saker och tänkte väl fortsätta på samma vis imorgon, morsdagen till ära.
En blombukett i ån!

Lördagsmyset uppdukat!

måndag 5 maj 2014

Trögstartad

Den förlängda helgen som inleddes redan förra veckans onsdagkväll har känts otroligt lång. Valborgsmässoafton känns ju som en evighet sedan. Vi har gjort mycket och kvällarna kom och gick och blev till slut också söndagkväll. Imorse var vi alla så trötta och trögstartade, ingen ville riktigt stiga upp överhuvudtaget. Nåjaa vi kom iväg, men för mig har hela dagen känts trög och seg. Lite huvudvärk, nackont och total avsaknad av inspiration gjorde det här till en sämre måndag. Nu ställer jag hoppet till tisdagen och hoppas den dagen och jag samarbetar bättre.

torsdag 1 maj 2014

Sista april blev till första maj

Solen skiner men vinden har varit rätt kall här ute vid havsbandet dessa traditionsenliga "hälsa sommaren välkommen dagar". Vi har helt klart valt lugnet före fest, glam och glitter detta år. Så lugnt det nu sedan någonsin blir med våra små kan vi låta vara osagt. Igår kväll grillade vi på simstranden  tillsammans med vänner coh fortsatte med kafferep i byin. Idag igen samlades nästan samma gäng med utflyktsmålet Bergö i sikte. På Bergö blev det ballong och mycket lek i parken tillsammans med kompisarna. Strand-Mölle hade det färdigt kokat åt oss på vägen hem så där blev det ett stopp för att få  gott i magen. Årets första "bollaglass" får nog vänta lite än, tills det lockar att sitta ute och njuta av den i lite mer värme än vad som bjöds idag.