måndag 30 juni 2014

A walk with talk




En skön stund med en vän. Bara vi, våra tankar, vårt tjatter och våra skratt. Promenad genom byn ikväll och lämpligt utplacerade bord och bänkar för vårt umgänge. Tacksamhet, glädje och njutning. Endast en kall cider saknades, men den kommer vi ihåg nästa gång. 

onsdag 25 juni 2014

Semester it is!

Jaa, feelisen är här! Även fast jag kände mig lite orolig innan att hitta den avslappnade semesterfeelisen som behövs för att kunna koppla av och vila från jobbet på riktigt. Jag tog arbetshandledarens tips på bokstavligt allvar och bokade in program de första dagarna av semestern för att bryta på riktigt. Jag har umgåtts med barnen, systerpojkarna och vänner sen i fredags och det känns bara så bra. Så nu är det bara att fortsätta att tralla på så här i flera veckor ännu!


söndag 22 juni 2014

Midsommarvädret i perspektiv



 
Prognoserna var dåliga hela veckan innan. Vi drog ut på att bestämma var vi skulle fira till sista stund. På fredagmorgon öste regnet ner och vid lunchtid kom en alldeles otrolig hagelskur. Men sen ljusnade det och vi packade, hoppade i båten och tog sikte på Harvongöijen. Gästerna kom, solen sken, vinden var svag, men temperaturen låg. Vi åt och drack, metade, håvade, rodde och en hel del annat. Midsommarnatten var ljus och vi stannade upp länge.
 
Igår var solen också där på morgonen och förmiddagen, barnen fortsatte där de slutade kvällen innan och trivdes i varandras sällskap. Vi for även på en liten vandringsutflykt till Hamnträsket och inte ens där fanns några mygg igår. Sent igårkväll kom regnet och då gjorde det absolut ingenting längre. Vi satt inne och eldade och myste. Älgtjuren simmade i viken i kvällsregnet, en vacker naturupplevelse. Även svanfamiljen har gjort oss sällskap hela helgen. En fin midsommar helt enkelt!


torsdag 19 juni 2014

Byte av rytm och tempo

Semestern inleds efter midsommarhelgen och jag har nog aldrig behövt dessa lediga veckor tidigare, lika mycket som jag behöver dem nu. Det har varit en intensiv vinter och vår med både arbetsuppgifter och känslor av alla de slag. Den fantastiska arbetsgemenskap där jag fått känna mig trygg och hemma de senaste åtta-nio åren, den splittras och vi får lov att hitta nya konstallationer, relationer och en ny arbetsvardag att trivas i. Jag dras med så otroligt blandade känslor... tacksamhet och sorg över de som varit och spänning och framtidstro inför  det nya. Men först, semester.

Sovmorgnar, möjlighet att ta dagen som den kommer, umgås mer med vännerna i livet och förhoppningsvis några dagar med sol och värme också. Vara med barnen och försöka åstadkomma en bättre synkning än den vi dragits med på sistone. Helt enkelt dags att hitta en ny rytm, ett annat tempo och en djupare andning. 

lördag 7 juni 2014

Chill out

 
Efter en arbetsvecka som tärt på välmåendet så gör helgens smekande värme ytterst gott. Med ett hav av känslor som vibrerat under huden, jaa till och med gett vika för korta, synliga och oreglerbara utbrott så gör jag nu mitt bästa för att bearbeta, förstå och hantera situationen och mina reaktioner. Naturen och de yttre förutsättningarna är av högsta klass och hjälper mig att hitta lugn och jag försöker njuta av den underbara försommar med all dess ljus, grönska, blomster och dofter.
 
Den stora vasen med syren i är mitt senaste inköp från Zelected By Houze á la Petra. Sen har också familjen fått ett gammalt klaffskåp i arv som vasen står på, men det kan ni få mer av sen när jag fått några fina bilder tagna av det.
 
Fredagsvinet blev det här och den här gången var det nog namnet på vinet som fick mig på fall.
Chill out vad var jag behövde!    
 

söndag 1 juni 2014

Kvällsterapi

 
Erkänner att hushållssysslan vika kläder faktiskt hade en viss terapeutisk inverkan på mig ikväll. Jag satt på golvet och vek barnens kläder i någon timme och märkte sen när jag var klar att hjärnan hade vilat från alla andra tankar under tiden. Paus i huvudet och bara en totalt konkret syssla som dessutom gav mig tillfredsställelse via resultatet. Fina högar, rena kläder i uppordnat skåp.