lördag 18 oktober 2014

Lediga dagar

Jag och barnen är lediga torsdag-söndag den här helgen. Verkligen skönt med förlängda veckoslut när vardagskvällarna och timmarna i vardagen ofta känns som för få och dessutom har nästan alla lediga timmar hemma hunnit bli mörka nu också. Hittills under ledigheten har vi hunnit med lite kompishäng och även en tur till  Tropiclandia. Nu sitter jag med min kaffekopp och lyssnar till Radio Vegas "Föräldraliv" medans barnen kollar på barnkanalens morgonutbud. Snart på med kläderna och ut och lufta oss i den kyliga höstluften. 

fredag 3 oktober 2014

Nya fredagsrutiner

Jag har haft den andra helt lediga fredagen på rad idag. Det känns som att vi är på väg att skapa oss en ny skön fredagsrutin. Både förra fredagen och idag har jag och barnen tagit oss till biblioteket, plockat i hyllorna och läst lite här och där. Tidigare har vi mest använt bokbussen som vår källa till hemlånade historier och berättelser. Idag kom vi hem med någon film inför helgens stunder i soffan samt en väska full med nya barnböcker att bläddra och läsa tillsammans. Jag har alltid älskat böcker, både som barn när mamma läste högt för mig och även sen när jag själv fick dyka in fantasivärldarna som gömmer sig innanför bokpärmarna. Och så vet jag ju hur viktigt läsandet är för barnen, så jag hoppas bara att vi lyckas öppna deras intresse för böcker och läsning och på något vis få det att hålla i sig också när de blir äldre.

torsdag 2 oktober 2014

September som försvann


 
Jag har tänkt en massa tankar om smått och stort och formulerat en massa ord. Jag önskar att tankarna och orden funnits här och varit bevarade. Jag önskar att jag kunnat gå tillbaka för att se och kunna läsa vad september 2014 var för mig. Jag har varit närvarande här och där, men jag har också varit väldigt frånvarande ibland. Jag har rusat från det ena till det andra, haft ett huvud fullt med virrvarr och känslor som svallat. Jag önskar jag skrivit ned för att kunna reflektera i efterhand varför jag gjort som jag gjort och varför jag känt som jag känt. Men orken och tiden för dessa små stunder av lugn och ro och skrivlust har verkligen inte infunnit sig den senaste månaden. Jag hoppas på bättring och mer skrivande framöver för mitt eget välmåendes skull.
Och rönnarna med dess bär är alldeles obeskrivligt vacka i år. Stora, röda klasar som lyser upp hösthimlen och ger den ett rodnande skimmer. Det har iallafall inte gått mig förbi.