tisdag 30 december 2014

Observerat; hjärnaktivitet

Jag tror att mina hjärnceller, de yttersta spetsarna på diverse trådar inuti i mitt huvud har så smått börjat vakna. Nätter av sömn, makliga morgnar, lugna stunder i hemmets trygga vrå har fått något att börja spritta igen. En idé har iallafall börjat gro och jag känner iver! 

Idén inbegriper bland annat just denna låt som fick mig att börja spontandansa tillsammans med Wilmer ute på gården idag med bilens bas dunkande och i skenet av bilens lyktor.



måndag 29 december 2014

Här och nu

Lugnet lägger sig. Jag sitter med ett glas rött och hör de andras djupandning från sovrummen. Stjärnorna i fönstren, ljusstaken och julgranen ger rummet det dunkla ljus jag behöver. Julen kom och gick även i år. Trots en del tvivel, sista minuten stress och att livets alla nyanser visade sig på kort tid så åt jag julmiddag med de allra närmsta och käraste jag har hemma hos oss. Tomten kom och kring kaffebordet dök ännu fler av familjen upp. Med syster och pojkarna här känns alltid mitt hjärta lättare och barnen njuter av kusinernas uppmärksamhet och närvaro de med.

På julannandag firade vi vår Tilde och hennes tre år. Tjejen som bara blir mer cool och bestämd för varje vecka som passerar. Jag känner att året vi har framför oss med tre-åringen kommer att bjuda på mycket intressant och utmanande för både oss föräldrar och storebror. En egen vilja som dessutom kommer till uttryck måste väl ändå ses som en positiv egenskap!

Nu efter några sköna mellandagar med långa sovmorgnar, filmer, böcker och lite mer uteliv än annars så börjar jag även känna att kroppen och knoppen börjat ta till sig av den välbehövliga vilan denna ledighet ändå är. Det är dags att börja blicka fram emot det nya året som stundar och denna gång vill jag tro att årskiftet / skarven mellan gammalt och nytt verkligen har betydelse. Inget dramatiskt är på gång, men det känns som att året 2014 gav mig erfarenheter och lärdom som jag hoppas och ska försöka använda mig av för att göra nästa år bättre.