söndag 12 april 2015

Vår och val

Känner mig riktigt seg med att få ner några rader skrivna. Det enklaste blogginlägget består ju av några bilder och en rubrik, men egentligen vill jag nog leverera lite mer, ge lite mer utlopp för tankarna jag tänker och känslorna jag känner.

Vi överlevde påsken och magsjukan hela familjen och återvände till gärningarna precis som vanligt när påsklovet var slut. Förra veckan var jag med och valde ny kommundirektör åt oss Korsnäsbor. Kommunfullmäktige förrättade val och utfallet blev 16/21 röster på Christina Båssar. Hon hade den bredaste kompetensen, mest erfarenhet och hennes personlighet tilltalade mig mest vid intervjutillfället. Det ska bli roligt att få jobba framåt i Korsnäs tillsammans med henne. 

Igår var det den första riktiga vårdagen, man kände att solen värmde och fågellivet var i full gång nere vid havet. Vi sjösatte båten och i och med det blev det också årets första tur till villan. Vi fiskade, vandrade och grillade. Nu närmar sig en ny villasäsong med stormsteg och det känns bra!



Och nu är det också exakt en vecka kvar till riksdagsvalet 2015. Att rösta är såväl vår rättighet som skyldighet tycker jag. Det är nu vi har möjlighet att påverka de kommande fyra årens politik på riksnivå. För min del är det självklart att min röst går till SFP. Med tanke på de högerpolitiska partier som växt till sig under de senaste åren både i vårt land och i övriga Europa känns det ännu mer angeläget än tidigare att se på de grundläggande värderingarna och välja utgående från det. SFP behövs som det parti som står upp för minoriteter, alla människors lika värde och naturligtvis för det tvåspråkiga Finland. Det finns så många fler orsaker till varför ni ska gå och rösta och jag ids inte börja med en oändligt lång lista här, MEN det finns faktiskt inte EN orsak till varför man skulle låta bli, i varje fall inte en vettig sådan. Så iväg med er till valurnorna nästa söndag om ni inte valt att förhandsrösta. Och ifall ni har väldigt svårt att bestämma er för vilken kandidat som ska få er röst så kan jag passa på och slå ett slag för Mikko Ollikainen. www.mikko.nu 

fredag 3 april 2015

Påsk å "båbbor"

Glad påsk från oss!

Och resten av huset ser ur så här medans "magafaare" härjar vidare!