söndag 16 augusti 2015

Spännande högtryck

En spännande augustivecka har nått söndagkväll. Jag började jobba den här veckan, Tilde återgick till dagis och de rutinerna, men mest spännande har det nog varit för vår förskolepojke. Han inledde en alldeles ny tid i sitt liv i tisdags med att börja åka buss till förskolan och den skola som han förhoppningsvis kommer att spendera de kommande sju skolåren i. Det var ny byggnad, nya människor, nya rutiner och ett större ansvar som följde med förskolestarten för sexåringen. Både mor och son har nog känt spänning och en viss ängslan över allt det nya, men även förväntan och glädje inför allt det nya. Med första veckan i hamn så tror vi på att det är ett bra år vi har framför oss.


Sen dök ju sommarvärmen också upp så här lämpligt inför skolstarten också, så nog jämnar det ut sig i år också. Solen har smekt oss och temperaturen nådde sommarens rekordhöjder. Dagarna varma och fina, nätterna dock kalla och daggfyllda. Vi stack ut till villan på fredag när förskolepojken var hemma och sysslorna utförda.

 
Det blev en toppen helg i augusti. Sol och bad, fiskelycka, kantarellgömmor att hamstra och mycket annat skoj! Kompisar som dyker upp och tillsammans blir lördagen en fest med okomplicerade delikatesser i matväg och några flaskor vin. Laddad inför en ny vecka och högtrycket ser ju ut att hålla i sig ännu så det blir säkert några dopp och båtutflykter ännu innan vi behöver skriva rapport över sommaren 2015.

måndag 3 augusti 2015

Roadtrip rapport

I onsdags for vi på en liten roadtrip med kompisarna så som sommartraditionen bjuder. Björneborg med omnejd blev vår gemensamma upplevelse denna gång. Som vi konstaterat många gånger förr är det inte de stora, påkostade och långväga resorna som tilltalar barnen mest. För dem är det en ny lekpark, en annorlunda strand och de gemensamma stunderna med vännerna som ger resan/utflykten innehåll och mening. För oss vuxna är glada barn, god mat och tiden tillsammans det allra viktigaste. Här kommer bilder från roadtrip à la 2015.