onsdag 30 december 2015

Julrapport

Juldagarna, två födelsedagar och mellandagarna börjar nu vara avverkade. Vi har umgåtts med familj och släkt.  Kvällarna har blivit sena och sovmorgnarna flera. Allra bäst har det varit att få de här dagarna med syster och hennes familj. För mig finns det nog inget vackrare här i världen än när jag ser er (mina två med dina två) tillsammans och hur ni växer och stärker era band till varandra. Ögonen hos fyraåringen har tindrat och varit som klistrade vid grabbarna. Underhållningen och sällskapet ni bjuder på är i särklass bäst. Igår åkte 3/4 delar iväg igen och det känns alltid vemodigt med dessa avsked.

Julen firades i övrigt högst traditionsenligt hos oss. Julgran, julmat, jultomte, klappar, glögg och pepparkakor och allt annat som hör julen till i vår familj. Några ordentliga promenader har det också hunnits med i det inte alltför juliga vädret. Men nu har vi iallafall haft minusgrader i någon dag så att rimfrosten fått ligga kvar och göra silverstänk i gröngräset.

Lilltösen fyllde fyra på annandagen och pappa min betydligt mer dagen därpå så sånt har vi också firat på diverse vis. Hittills har det mest varit fullt upp, men det har ju varit roliga saker och nära och kära vi tillbringat tiden med. Nu följer ännu några dagar ledighet för mig och ett nytt år som ska firas in i sällskap av vänner, inte illa helt enkelt.



söndag 20 december 2015

Julhälsning

Min och familjens julhälsning till er! Vi har inte sänt några julkort i år så jag tar istället och skriver några rader här. 

Stunder av frid och ro, kärlek, hopp och tro.
Stunder av delad glädje med andra,
och tid för eftertanke för att kunna landa.
Låt julen bli din så som du vill ha den,
skaka av dig förväntningarna och kraven.
Det här är vad vi önskar att du får
när julen knackar på i år.

Fridfull julhelg från oss!
Sofia, Michael, Wilmer och Tilde


fredag 18 december 2015

Det lackar mot jul

Uppkrupen i soffhörnet under filten med några tända ljus och ett zappande mellan Nobels fredspriskonsert och  Svenska hjältar galan drabbas jag av en varm positiv känsla. Medmänskligheten och tron på fred och godhet finns där och genererar julstämning i någon form för mig.

Idag fick fem kvinnor inklusive mig skatta och skratta oss lite lyckligare tillsammans igen när vi träffades afterwork över glöggen. Sakta men säkert får tankarna på arbetet ge vika och jag låter något annat fylla mina dagar för en tid. 

Ännu ska jag jobba någon dag i början av nästa vecka och visst har jag en hel del att fixa med ännu innan julafton, men... Mycket har jag valt bort, prioriterat om och försökt lätta på mina av mig själv uppställda krav... Jul kommer det att bli iallafall, med lite mindre städat och pyntat hus, med lite färre julklappar och med ett inte lika stort överflöd i matväg. Men kanske med lite mer lugn i sinnet och närvaro i stunden. Jag kämpar för det!

torsdag 10 december 2015

Du

Med målade naglar, Star Wars på tröjan och mitt stora guldglittrande halsband runt halsen fann jag dig idag, min förstfödda, när jag hämtade på eftis. Du var vackrare än någonsin och mitt hjärta krampade för en stund. Du var du, ända ut i tånaglarna och hårtopparna och det är så jag hoppas du alltid kommer att vara. Låt varken mina eller andras krav och förväntningar, på hur du ska se ut, med vem och vad du ska leka med eller vad du ska bli, bestämma över dig. Det som har varit före dig är och förblir historia, DU är framtiden. Dina redan storslagna tankar, planer och drömmar om livet, är och kan bli din verklighet. Fortsätt säg ifrån, protestera och ifrågasätta som du gör just nu, låt mig och andra med mig slita vårt hår för att argumentera med dig. Jag har sagt det förut och säger det igen, du är mitt livs utmaning men ack vilken underbar sådan. Älskar dig.

måndag 7 december 2015

Tideräkningen

Dagar kommer och går, kvällar och nätter likaså. Någonstans tappade jag räkningen, men nu är jag på banan igen tack vare barnens adventskalendrar. November och december är ju inte direkt mina favoritmånader på året inte. Mörkret, vätan, grådaskigheten gör ju sitt för att dra ner en och dessutom är jag inte alls så bra på att hantera prestationskraven och förväntningarna inför stundande högtid. Julen är helt klart bäst när juldagen nalkas och den värsta hysterin är över tycker jag. 

Ljuspunkter på sistone har iallafall varit lillajul fest med vänner hela natten lång, härliga kollegor att umgås med till både vardags och fest och den yttepytte lilla julstämning som kryper på tack vare julmusiken och mysbelysningar både här och där.