- 1 stor gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1/2 zucchini
- 500-600 gr kycklingstrimlor
- 2 msk olja
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 4 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater med vitlök
- 1 hönsbuljongtärning
- flingsalt med jod
- nymalen svartpeppar
- 6 msk smör eller margarin (6 msk motsvarar 90 g)
- 6 msk vetemjöl
- 1 l mjölk
- 10 st lasagneplattor
- 2 dl riven ost
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan, hacka den och zucchinin. Fräs kycklingstrimlor, lök och vitlök i oljan i en stor stekpanna eller kastrull. Krydda med timjan och rosmarin. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med kycklingen tillsammans med tomatpurén. Tillsätt tomater och buljongtärning, låt det koka ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
- Sås: Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
- Varva sås, lasagneplattor och kycklingröra i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost. Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.
Receptet hämtat från www.ica.se/recept , dock gjorde jag några små förändringar från originalreceptet. Och det blev jättegott, så det här kommer vi säkert att göra fler gånger framöver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar