tisdag 27 december 2016

Julfirande och en femårsdag!


Även i år trots att de lediga dagarna innan julafton var lätträknade blev huset julfint och pyntat. Skymningsbelysning och levande ljus är ju otroligt tacksamma när dammvippan inte fullt ut varit i användning på alla ytor. Några sorter julgodis fixades och paket blev inslagna. På fredag förmiddag inledde barnen jullovet med tomteluvorna på och traskade iväg till momma och moffa för att invänta kusinerna, moster och Marco. Med släkten samlad och julmusiken i öronen kunde man åtminstone inomhus hitta en aning julstämning. Julfirandet pågick i dagarna två och övergick som sig bör i dotterns födelsedagsfirande på julannandag. 


Nya paket inslagna och tårta fixades för att fira femåringen! Hon som föddes den stormiga julannandagen för fem år sedan. Vi hann nästan också i år börja invänta stormen Urd, men hon hann aldrig hit i full kraft under annandagen. 


Eftersom jullovsvädret knappt bjuder på minusgrader och ingen snö heller för den delen så blir man ju tvungen att hitta på lite andra aktiviteter. Idag blev det en tur till Hoplop med kompisar för att bli av med energi och springa av oss julbordens sitta still känsla. Det kändes riktigt bra både för mig och barnen.


Hon som blev 5 år igår, fortsätter firandet här hemma imorgonkväll med sitt första kompiskalas. Eventuellt är fröken även en blivande stilikon med Frozen-pyjamaströja, tights i djuriskt mönster och Batman-strumpor. Försök matcha de om ni kan! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar