lördag 18 mars 2017

Lat av naturen och i eld och lågor titt som tätt

Jaa, jag ställer upp i kommunalvalet igen! Det var inte ett särskilt svårt beslut för mig själv. Under de lite mer än fyra år jag suttit med i fullmäktige har känslan i huvudsak varit positiv. Vi är ett blandat gäng med olika erfarenheter, kunskaper och åsikter som tillsammans försöker skapa oss helhetsbilder och framtidsvisioner för Korsnäs. Vi respekterar varandras olikheter och vet att vi alla strävar mot samma mål om än ibland på lite olika vis. 

Jag har lärt mig massor och samtidigt lärt mig hur mycket jag ännu inte kan. Inget är alldeles svart eller vitt utan allt skiftar i mängder nyanser av grått. Därför är det sällan lätt att veta vad som är absolut rätt eller fel. 

Det är en möjlighet för mig att få delta i beslutsfattandet och vara med och värna om och utveckla Korsnäs till en ännu bättre plats att bo på för mig, mina föräldrar, mina barn och samtidigt övriga Korsnäsbor. Alltså en möjlighet av kanske mer egoistiska skäl, men samtidigt ser jag det som en skyldighet att ta ansvar för varandra, vår kommun, vårt land och vår värld. 

Jag är mamma till en 5- och en 7- åring. Jag är heltidsarbetande på Yrkesakademin i Österbotten inom vuxenutbildningen och projektverksamhet. Jag är medlem i byaföreningens styrelse. Friluftsliv, havsluft, att läsa böcker och skriva är min avkoppling. Vänner och goda diskussioner som utmanar mitt intellekt gör att jag växer som människa. 

Eftersom jag under kandidatvärvningstiden fick höra så många argument till varför man väljer att inte ställa sig till förfogande, måste jag riktigt börja rannsaka mig själv. Varför väljer jag politiken som ytterligare en del i vårt vardagsliv och livspussel? Hur ska jag hinna och orka? Prioriterar jag fel och de flesta andra rätt eller?

Jag vet inte, men mitt beslut har stått fast. Jag har förstått att det är svårt att satsa 100% på allt man gör eller håller på med, då skulle man antagligen köra slut på sig själv rätt snabbt och inte orka med någonting istället. Jag försöker på alla områden i livet att tänka att tillräckligt är också tillräckligt bra och det är också vad jag förväntar mig av andra. Ibland orkar man gasa och ge sitt allra bästa för en sak och ibland för en annan, ibland måste man ta det med halvfart och ibland till och med kunna bromsa upp och vika in på parkeringsplatsen för att återhämta sig. Och så handlar det om att sätta upp sina egna gränser och göra andra medvetna om dem. Jag tror själv också att en del av svaret för min del är för att det mesta jag håller på med är verkligen sådant jag tycker om! Jag tycker om att vara där det händer grejer, jag inspireras av att få tänka kreativt och i nya banor, jag gillar diskussioner och människomöten, jag vill driva och utmana mig själv.  

Så här är jag igen med i kommunalvalet 2017 för SFP! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar