onsdag 28 februari 2018

Ett sportlov som levererar

Med ett färgsprakande rinkdisco i krispig kyla inledde vi sportlovsfirandet hela familjen på fredagkväll. Färgade lampor och musik förhöjde upplevelsen på isen rejält.


 Skogen, snön och stenarna i naturen slutar inte att inbjuda till lek och klätteräventyr. Avancerade kojbyggen och planer på utomhusövernattningar, spännande kurragömmalekar i trollskogsmiljö och arktiska expeditioner ute på havsisens formationer.

 Timmar i slalombacken ända tills mörkret och kylan trängde in i märg och ben. Min brädåkning fick sig ännu några timmar och jag är förtjust.

 Flera besök till vårt sommarparadis. Gnistrande snö, sol som bländar och vind som biter i kinden. Det här är nog första vintern på länge som isläget tillåter biltrafik ända ut till vår villa på Harvongöijen. 

 Fikapauserna utomhus har verkligen lagts på rad precis som man vill att ett sportlov ska vara. Brasorna med grillkorv och lukten av rök, termosen med varm choklad och kaffe som avnjuts i lä från vinden upp efter en av solen uppvärmd vägg. Ögon som kisar mot solen och kinder som blir röda av både köld och solens strålar. 
 
Sköna lediga dagar i hemknutarna som blir vad de blir enligt lust och väderlek. Jag fortsätter att njuta av vintern för att sen "go all in" och börja vänta på sommaren. Men ännu ska jag suga på sportlovskaramellen några dagar till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar