torsdag 9 maj 2013

I ugnen

 
Att det skall vara enkelt och lätt är ju min filosofi gällande matlagning.
Här har ni dagens middag på gång.
 
Kotletter eller ytterfilebiffar
4 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
3-4 msk soja
1-2 tsk sambal oelek
 
Lägg köttet i ugnsform där det nästan helt täcker botten. Blanda samman grädden med sojan och sambal oeleken. Häll över köttskivorna och in i ugnen på 175 gr i 1 1/2 timme.
Alltså det sköter sig själv.
 
Serveras med potatis eller ris och en sallad!
Väldigt mört och smakfullt kött blir det.


3 kommentarer:

  1. Jag har precis samma sak i ugnen, men med en blandning av både griskött å kyckling, mumsigt å enkelt!! Jag lagar rostade rotgrönsaker i ugnen samtidigt. Vi ses i kväll!
    -linda-

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet, det har blivit en av favoriträtterna i familjen. Tror dock att kocken uppskattar rätten mest ha, ha. Mera sånt åt småbarnsfamiljerna!

    SvaraRadera