lördag 7 mars 2015

Middagstipset

Kycklinglasagne
  • 1 stor gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1/2 zucchini
  • 500-600 gr kycklingstrimlor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 4 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater med vitlök
  • 1 hönsbuljongtärning
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar   


  • 6 msk smör eller margarin (6 msk motsvarar 90 g)
  • 6 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 10 st lasagneplattor
  • 2 dl riven ost 

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan, hacka den och zucchinin. Fräs kycklingstrimlor, lök och vitlök i oljan i en stor stekpanna eller kastrull. Krydda med timjan och rosmarin. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med kycklingen tillsammans med tomatpurén. Tillsätt tomater och buljongtärning, låt det koka ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Sås: Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Varva sås, lasagneplattor och kycklingröra i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost. Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.
Receptet hämtat från www.ica.se/recept , dock gjorde jag några små förändringar från originalreceptet. Och det blev jättegott, så det här kommer vi säkert att göra fler gånger framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar