fredag 7 mars 2014

Sälen tur och retur

 

En fullpackad bil hemma på gården. Skidor i olika valörer, skor, stövlar, pjäxor. Extra kläder, galonbyxor, halare, massor med mössor och vantar. Och lite av mommas hembakta bröd körde vi med oss över till Svea-riket och fjällvärlden. Kan dock konstatera att vi hade med på tok för mycket, eftersom det mesta aldrig kom upp ur väskorna. Understället betjänade väl varje dag.


Det blev ju otroligt många timmar och kilometer i bil. Cirka 1500km hade vi kört enligt mätaren när vi kom hem. Barnen var faktiskt otroligt nöjda och belåtna för det mesta av körtiden ändå. Själva hemresan kändes mest utmanande och segdragen... Då var vi trötta och lite matta, alldeles särskilt Michael som på söndagen skidade igenom Vasaloppets 90 kilometer på 5 timmar och 14 minuter. 



Wilmer njöt av timmarna på Viking Grace. Han dansade med Ville Viking, fick dödskalle målad på armen, spelade bingo och vann den stora godispåsen. När vi kom iland i Åbo på måndagkväll blev han lätt hysterisk över det faktum att vi inte skulle sova på båten den natten också.



Dalarna erbjöd sist och slutligen snö, dalahästar, vinter och sällskap av syrran  med familj!




Utförsåkning för mig och Wilmer i vackra, flacka backar. Efter ca 8 timmar i backen och coaching av både mig och kusinen så började han fatta galoppen och klarade av att ploga och bromsa en del själv också. Tilde fick pröva på att åka hundspann med pappa och pulkan och kälken nöttes flitigt. Sammanfattat har det varit roligt, skönt och vinterlikt, men nästa gång stannar vi nog lite längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar