tisdag 8 maj 2012

Vinterbleka ben, en och annan sten


Har hållit mig hemma på gården i söderläge hela dagen så det har faktiskt känts som att sommaren är nära. Har påbörjat ett stenprojekt som jag inte är helt säker på att blir så lyckat och kanske inte ens färdigt om inte mannen och hans vänliga, arbetsamma själ tar och lägger sina händer i stenhopen. Jag var ute i flera timmar med bara armar, uppkavlade byxor och ingen mössa på huvudet. Vi kunde till och med äta ute på terassen ikväll utan att frysa, idag blev det glödad sik gjord på gasgrill. Blir rätt mycke fisk här i huset just nu eftersom mannen gärna drar ut till sjöss så fort prognosen och trädtopparna lovar svaga vindar. Ganska skönt att få ombyte i kosten efter att under vinter-halvåret ha varvat vakumförpackade köttprodukter i många turer. Nu bär det nog av ut i stenhögen en stund till innan kvällrutinerna skall påbörjas.

4 kommentarer:

  1. Åh, vad spännande med stenprojekt!! Det blir säkert helt fantastiskt snyggt! Här pågår också utejobb - tre man stark är i full färd med tilläggsisolering inför brädslagningen på källarens utsida som bäst. Sen väntar så småningom, trumvirvel, verandorna!!! Goda tider! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, vi får se! :) Håller bara med, verandatider är fina tider!

      Radera
  2. Här håller vi också på med stenprojekt. Jätteroligt dagar som denna när solen skiner. Avis på dina bara ben och armar dock. Förhoppningsvis kommer våren snart till norr i byn också :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sten, sten, mera sten! :) En fördel med att bo uppe på landbacken och inne i skogen är att kalla vindar har svårare att hitta hit. Snart får ni nog klä av er också!

      Radera