lördag 13 juli 2013

Trippen

Sedan onsdagmorgon till igårkväll har vi varit på en liten semesterresa med kära vännen och hennes familj. I Åbo fanns en hel drös med aktiviteter att ta del av, men allt hann vi inte med denna gång utan vi får väl helt enkelt återvända igen om något år. Caribia Spa Hotell blev vår hemvist under två nätter och det var på alla sätt ett väldigt barnvänligt och trevligt hotell som dessutom serverade gott att äta åt oss morgon som kväll. Bassängerna var varma med tropiska temperaturer, lekmöjligheter erbjöds lite här och var och alla var glada.
För en som har varit ganska så totalt ointresserad av Mumin och hans vänner tidigare så tycker jag verkligen att Muminvärlden ändå är väl värt ett besök. Det var väldigt vacker natur och ströva i och ta del av lite Muminäventyr här och där. Muminhuset och de andra små gulliga husen var verkligt fina, utsmyckade och härligt inredda. Våra killar var mest fascinerad av Stinky och hans framträdanden på teaterscenen och även utanför. Kanske det blir att sätta sig in lite mer i historierna om Mumin och alla andra fantasifigurer nu här framöver?
Vi avslutade igår fredag med strålande solsken och nästan vindstilla på vattenparken JukuPark. Det var ett riktigt fräscht, snyggt och inbjudande ställe en sån fin dag som igår. Rutschbanorna var många, men tyvärr var barnen lite för små och lite för trötta just igår så det blev inte så mycket badande, också vi vuxna var ganska nöjda med att ligga och lapa sol med en väldigt trevlig kväll innan i bagaget. Men även dit får man nog söka sig igen om några år när barnen blivit lite större. Jag rekommenderar det verkligen för er med barn i åldern 7 år och uppåt.
Vi klarade hela resan utan att någon totalt flippade ur, varken barn eller vuxen. Alla har trivts tillsammans och mestadels varit glada och nöjda. Lilla 6-veckors grabben klarade det hela med glans, superduktigt! Bara att börja planera vart vi åker nästa år och då är ju alla barnen ytterligare ett år äldre, men inte vi andra, visst inte?


2 kommentarer:

  1. Åååh, vad fina bilder - kul att ni har haft kul!! Ses vi snart? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, inget planerat i veckan som kommer så en dejt med er passar nästan när som helst! :)

      Radera