måndag 12 november 2012

Hälsningar från Lek- och buslandet

Flygningen över viken gick bra. Wilmer skötte sig exemplariskt, han tog ansvaret för sin väska på fullaste allvar, satt som en stor pojke i eget säte på andra sidan mittgången och skuffade vagnen med lillasyster i på Arlanda flygplats. Alltså söta öde vad modershjärtat var stolt.
Vädret har varit lite ruggigt här över helgen, men det har nu inte gjort så mycket för här finns ju ändå så mycket nytt och spännande att upptäcka. På lördag blev det utflykt till Lek- och buslandet inne i stan. Rutschbanor, klätterställningar, cykelhagar, bollhav och andra häftiga attraktioner gjorde att Wilmer sken som en sol och omöjligt kunde sitta eller stå stilla ens en endaste minut. Perfekt för en sån som han och kusinerna hängde också med på hans upptåg. Vi vuxna fick sitta och fika och underhålla Tilde tösen medans pojkarna gjorde av med massor av energi.
Eftersom söndagsmorgonen var ännu gråare och mer regnig så fortsatte vi på samma tema som dagen innan. Man skall väl inte frångå ett lyckat koncept eller hur brukar det heta? Så då styrde vi kosan mot det nyöppnade Leos lekland. Konceptet var det samma som på lördagens utflyktsmål, men utrymmet var fräschare och kändes mer ändamålsenligt. Sköna heltäckningsmattor att gå i strumporna på, fina fåtöljer och soffgrupper att slå sig ner och vila i och bra med utrymme för barnvagnar. Wilmer var lite försiktigare, men Tilde trivdes desto bättre med att krypa runt och rulla någon boll, titta på allt färggrannt och studera alla lekande barn.  
Naturligtvis väcktes ju tankar på varför har vi inte något liknande i Vasa. Man tycker ändå att folkmängden skulle räcka till för 1 lek- och busland i Vasa också, i Västerås finns 3 stycken. Vasa samlar ju ändå upp människor från ett stort område och jag är säker på att det skulle vara uppskattat av massor med barnfamiljer. Här har vi betalt ca 100 kronor för barnen mellan 1-17 år och resten av oss gick in gratis och då fick man stanna så länge man orkade och så har vi tagit kaffe och dopp på båda ställena förståss, men tycker inte alls att det känts dyrt med tanke på hur underhållande det är för barnen... och stimulerande, hälsosamt och nyttigt det är att röra på sig.

4 kommentarer:

  1. Vi var också i Sundsvall på Drakborgen. Samma sak, som ni har varit på. Helt super!

    SvaraRadera
  2. Jaa, samma diskussion hade vi med våra Västerås-släktingar i somras. varför inget lekland i Vasa?! Företagsidé? ;-) Sådär annars tycker jag att det här var världens bästa vykort! :-)

    SvaraRadera