torsdag 7 mars 2013

Fast food

 
Det skall vara enkelt och helst gå snabbt som attan att fixa middagsmaten. Jag är inte så mycket för det här att stå vid spisen och röra i grytorna. På senaste tid har jag allt mer börjat uppskatta soppor. Den sköter sig själv på spisen bara man får ner allt i kastrullen och så räcker mängden ofta två dagar, jippii! Idag blev det fisksoppa och nybakta semlor och det tog max en halvtimme.
 
Havresemlor
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl riven emmental ost
2,5 dl mjölk
0,5 dl smält smör
 
 Blanda de torra ingredienserna först.
Blanda ner osten, mjölken och det smälta smöret.
Blanda snabbt ihop till en smidig smet.
Använd en sked och lägg upp i nio högar på en plåt.
Grädda i 15 minuter i 225 gr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar