söndag 19 februari 2012

Loppis, I like

Fick igår sticka iväg hemifrån för att besöka ett loppis och det var skoj. Eftersom det inte ha varit några lokalsloppisar här i trakten nu på en tid så hade jag utvecklat lite abstinens. Att gå och handla på loppis är så tillfredställande på något vis, man känner sig nöjd och glad efteråt. En påse full med kläder åt barnen för 20-lappen, inte illa. Den här gången blev det mest smått smått och rött rött åt lilla tösen! :)

Jag måste nog säga att det inte är många klädesplagg jag köpt nya åt Wilmer, han har mest fått använda loppisfynd. Jag skulle vilja påstå att man vet bättre vad man får med sig hem när det gäller loppiskläder, de är oftast redan urblekta och krympta, så man får inga negativa överraskningar när man tvättar första gången. Och så är det ju billigt, så funkar inte plagget är det inte hela världen.

Jag tycker också att jag drar lite av mitt strå till stacken vad det gäller miljövänlighet och hållbar livsstil genom att handla mycket secondhand. Så för mig är loppisshoppande ett stort nöje men också ett medvetet val!

2 kommentarer:

  1. Absolut rätt tänkt! Speciellt det där med att det är använt och ibland urtvättat = mjukt o härligt o inga överraskningar med färger och krympta plagg :-)

    SvaraRadera
  2. Så är det för mig också, loppis är ett stort nöje och samtidigt en medvetet val! :)

    Ett till plus med barnkläder från loppis är att kemikalier som finns i nya kläder förhoppningsvis är helt borttvättade.

    SvaraRadera