söndag 12 februari 2012

Varför blogga?

Varför börjar någon blogga? Den frågan har jag ställt mig ett antal gånger under de senaste åren och oftare de sista veckorna, eftersom jag själv började känna av en lust att träda in i bloggosfären. Jag kan naturligvis inte svara på varför någon annan än jag själv börjat blogga, eftersom orsakerna antagligen kan vara väldigt många och varierande. Bloggars utseenden och syften kan ju också vara så väldigt varierande och kanske man däri kan hitta något om varför personen börjat blogga om man vill analysera kring det.

För min del handlar det som jag redan nämnt om en lust att använda mig av det skrivna språket igen, ordens oändliga och otroliga möjligheter samt en plats för mitt tyckande att husera fritt. Jahaa, men varför på ett öppet forum? Varför inte i skrivbordslådan? Tjaa ni vet, människans grundbehov som kallas bekräftelse... Visst är det mycket roligare för mig om någon läser och gillar det jag skriver eller vill argumentera med mig om sakfrågor. Får jag inte bekräftelse på något annat ställe då? Joo, visst får jag det! Men nu under tiden hemma med mina små känner jag absolut att några viktiga bollplank saknas, mina goda arbetskamrater, så det är nog en av orsakerna till att bloggen startas just nu. Här kan jag vara Sofia i alla hennes roller, också mammarollen, men inte bara.

Nästa gång: Sant eller falskt? Bloggens sanningsvärde

3 kommentarer:

  1. Va kul att fler här i trakten börjat blogga!

    SvaraRadera
  2. Tack, roligt att du tycker de!:)

    SvaraRadera
  3. Jag hade samma känsla som du - jag saknade lite vuxet sällskap - så därför startades min blogg också under mammaledigheten. Det är kul och avkopplande att fokusera på något annat än barnen för en liten stund. Sen lär man känna nya bloggvänner på köpet och det är en otroligt fin bonus har jag märkt.

    SvaraRadera