fredag 15 februari 2013

Vårt dagis är bäst!

Tio stora guldstjärnor till vårt dagis och personalen som jobbar där! Ni är bäst! Igår blev föräldrar och syskon bjudna på vändagskaffe vid hämtningen på vårt dagis. Wilmer hade inte ens dagisdag igår men det var väldigt viktigt för honom att vi skulle åka dit iallafall för att han skulle få bjuda på de semlor som de bakat dagen innan. Gott eftermiddagsfika fick vi och en trevlig stund i samvaro med barnen, personalen och andra föräldrar.
 
Dagiset i vår lilla by ligger i den gamla byskolan som drogs in för 2-3 år sedan. Huset är stort, gammalt och charmigt. Lite dragigt på sina ställen precis som gamla hus är, men inget som jag upplevt som något problem. I det samma huset gick jag mina sex första skolår också och därför är det ju extra roligt att också mina barn får vara där om dagarna. Dagiset med sina ca 12-15 barn har i dagsläget inte alla utrymmen i användning, men utvidgningsmöjligheter finns när barngruppen blir större. Det är knappats alla dagisar i nejden som har en fullstor gymnastiksal, slöjdsal och flera stora rum att inreda och utrusta enligt behov. På baksidan av huset finns också en fotbollsplan att springa och leka på och gungor, sandlåda, rutschkana m.m. Huset och gårdsplanen är toppen!
 
Bild hämtad från www.korsnas.fi

Men de som gör vårt dagis till ett tryggt, varmt och glädjefyllt ställe att föra barnen till, är personalen. Det är de som tar emot, välkomnar, tar i famn, tröstar, hittar på aktiviteter och lyssnar till barnen som gör att jag utan oro kan lämna Wilmer i dagvård. Jag vet att också den dag Tilde börjar på dagis så kommer det att gå bra, för personalen gör alltid sitt bästa för att få alla barn att trivas.
 
Ni som jobbar på dagis lyckas skapa varierande aktiviteter för barnen att se framemot. Bara den här veckan har det varit vändagspyssel, fastlagskul med grillkorv, semlebak och vändagskaffe för föräldrarna och Wilmer har entusiastiskt pratat och berättat om allt. Ett annat stort plus på vårt dagis är ju att där finns en alldeles egen kokerska. Det ger barnen varm, hemgjord mat och insyn i hur själva matlagningen går till.
 
Vi gillar Harrström dagis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar